22 april 2013

Mandel~Havre Scones

Då har jag exprimenterat igen då...:-)
En blandning mellan scones och brödbullar...typ..
Så vi kan ju kalla dom scones fast dessa är goda att äta efter några timmar och funkar att frysa.
 
Mandel~Havre Scones
(ca 6 st)
 
* 75 g kallt smör
* 3 dl havregryn
* 5 dl mandelmjöl
* 4 msk krossade linfrön
* 1½ tsk bakpulver
* 1 ägg
* ½ dl mjölk
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda havregrynen, mandelmjölet, bakpulvret och linfröna i en bunke.
Tillsätt sedan det kalla smöret som du helst har delat i mindre kuber och blanda ihop det hastigt men fingertopparna.
Vispa samman ägg och mjöl och häll sedan ner det i mjöl/smörblandningen. Blanda ihop hastigt nu också och låt stå och svälla ett par minuter.
Dela upp i ca 6 runda bullar och lägg på plåt eller  muffinsform
Grädda långt ner i ugnen i ca 10 minuter.
 
 
 

5 kommentarer:

Anna sa...

Javisst gör den. De va svinkallt i plurret :S
sconsen ser jättegoda ut, mums! ha en fin vecka! kram kram

LinaTriathlet sa...

Det låter väldigt gott! :)

OrienterarEmma sa...

Fin blogg! Och oj vad goda de där såg ut! Jag ska testa!

Sandra b sa...

Mums!

Charlotta sa...

Hej fining! Tack för peppen på min blogg:-) Du har fått lite länkkärlek av mej här: http://charlottasofia.wordpress.com/2013/04/23/lankkarlek-linas-goda-blogg/
Kram