1 december 2012

~PepparkaksBollar~

Jag har luttat och gluttat på olika bloggar när det gäller nyttigare glöggtillbehör. Jag har hittat på ett eget adventsgodis. Funderat, bakat, smakat och testat, det blev så bra! :-)
Detta går snabbt och är sååå gott!
 
Pepparkaksbollar ca 10 st:
 
* 10 urkärnade och färska dadlar
* 2 dl fiberhavregryn
* 2 dl riven kokos
* 1 tsk pepparkakskrydda
* 1 msk kakao
* ½ dl riven kokos till rullning
 
Mixa alla ingredienserna till en jämn och fin "deg". Rulla i kokos och servera till glögg eller kaffe. Går även att frysa. Perfekt att ta upp om man får oväntat besök. :-)
 
Lycka till!!!
 
 

4 kommentarer:

LinaTriathlet sa...

jag måste köpa pepparkakskrydda nästa gång jag är i affären! Tack för receptet, låter supgergott!:)

Lina sa...

Ja, gör det. :-) Kryddan är sååå användbar, strö på fil, gröt.. :-)

Emelie H sa...

Jag funderar lite över vilket mått det skall vara till kokosen. 2 matskedar? Dl? :)

Lina sa...

Hej Lunastone, det ska ska stå 2 dl men jag hade visst glömt skriva måttet. :-)