4 januari 2012

Underbara o vackra cupcakes!!!

I love cupcakes!!!!!
Ljuvliga mäktiga skapelser som bara smälter i munnen!!!
När jag bakar muffins använder jag utav recept på amerikanska muffins, dvs smeten blir fastare och inte så rinnig som annan muffinssmet! Så bli inte förvånade, det ska vara så...på så vis kan du lägga i allt möjligt UTAN att det sjunker till botten!
Cupcakes med choklad frosting:
6½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
200 g osaltat rumstepererat smör
3 dl strösocker/rörsocker
2 ägg
2 dl mjölk
150 g marabou mjälkchoklad i stora hackade bitar
Frosting:
60 g rumstepererat smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100 g philadelphiaost

Strössel och blommor till garnering. Tips! ÖoB har mycket olika strösselsorter i olika former och färger, bra pris och är svensktillverkat.

Sätt på ugnen på 18 grader. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver i stor bunke. Ta en annan bunke och blanda det rumsvarma smöret med sockret så det blir mjukt och pösigt, vispa i äggen och häll sedan i mjölken. Häll i dom torra ingredienserna och blanda smeten väl. Häll i chokladbitarna och blanda med slickepott.
Fördela smeten i stora muffinsformar och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda sedan muffinsen i ca 25-30 minuter.

Medan muffinsen gräddas i ugnen så gör frostingen.
Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämigt.

När muffinsen är klara, låt svalna. Spritsa eller bred på frostingen på muffinsen och garnera med strössel.

Tips! Cupcakes går jättebra att frysa in och ta fram om man får oväntat besök.


Inga kommentarer: