4 januari 2012

Linas egna GI-müssli!!!!

Denna müssli är världens godaste!!! Jag är verkligen beroende utav den...mummms!!!
Nyttiga källor i nötterna, hälsosam kanel, forskare rekomenderar 1 msk/dag för hälsan. Sen har vi goda frön och kokos. Allt detta blandas med en god "marinad" gjord av rapsolja, vatten och honung som är den enda sockerkällan. Så sätt igång och tillverka och njut av en nyttig frukost med fil eller yoghurt eller istället för en godispåse framför ditt bästa tv program!

Linas egna GI müssli:
2 dl solroskärnor
2 linfrön
2 dl pumpakärnor
2 dl hasselnötter
2 dl sötmandel naturell
1½-2 dl riven kokos
Kanel efter smak
Marinaden:
3 msk honung (gärna flytande)
1 dl rapsolja
1 dl vatten

Sätt på ugnen på 150 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg i alla frön i stor bunke, hacka sönder hasselnötter och mandlarna och lägg i. Häll i kokosen och kanelen. Blanda!! Jag brukar ha rätt mycket kanel, men det är en smaksak.
Blanda vatten, rapsolja och honung och vispa runt tills allt har blandast och honungen smält.
Häll på marinaden över de torra müssliblandningen och rör om så allt får marinad på sig. Häll allt på plåten med bakplåtspapperet och rosta det i mitten av ugnen i ca 30 min. Ta ut och vänd müsslin ibland.
Låt müsslin svalna på plåten och häll sedan upp den i fina burkar. Ät och njut tillsammans med fil eller yoghurt!


Nötterna hackade och blandade med frön, kokos och kanel!
Marinaden har blandats!

Blandat med marinaden!

På plåten och fort in i ugnen!!!

Färdigt!!!!!

Inga kommentarer: