Egen granola är det bästa om man tar sig tiden.
Igår blev det en ny omgång. Dock är måtten lite "på en höft".
Apelsin & Vanilj Granola
* ca 4 dl hasselnötskärnor grovt hackade
* ca 3 dl sötmandel grovt hackade
* ca 3 dl pumpakärnor
* ca 3 dl solroskärnor
* ca 2 dl linfrön
* ca 1-2 dl psylliumfrön
* ca msk vaniljpulver (tex från Bourbon)
Blanda alla ingredienser i en stor bunke och sätt ugnen på 125 grader.
Gör sedan lagen.
Lagen
* ca 2 mkt honung (smält i micro)
* juice från en apelsin
* ca 0,5 dl rapsolja/linfröolja
Blanda lagen ner i frö/nötblandningen.
Det ska inte dränkas i lagen, utan blandas väl så allt blir fuktat. Annars blir det för geggigt. Här vill vi ha crunchy.
Häll över allt på en braspanna med bakplåtspapper och skjuts in i ugnen i ca 25 minuter. Ta sedan ut och vänd på allt och sedan in i ugnen igen i ca 25 minuter.
Lycka till!!!
1 kommentar:
Nu har jag en plåt med det här i ugnen! Håller tummarna för att det inte blivit för blött baran.. :)
Skicka en kommentar