29 juli 2013

Müssli Med Blåbär

Igår var det verkligen dax att rost ny müssli.
Tager vad man haver...
Hade färska blåbär kvar i kylen och en ny burk med dadelsirap som jag hittade på Willys i helgen.
 
Blåbär~Nöt Müssli
 
* 2 dl sötmandel
* 2 dl hasselnötskärnor
* 1 dl krossade linfrön
* ½ dl psylliumfrön
* 1 dl pumpakärnor
* 1½-2 dl färska blåbär
* 2 stora nävar kokosflarn/chips
* 4 msk dadelsirap
* en skvätt vatten
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Mixa sötmandel och hasselnötter snabbt i matberedare.
Häll över i bunke och blanda i linfrön, psylliumfrön, pumpakärnor, kokosflarn/chpis och blåbären med en sked eller lättast med händerna.
Blanda dadelsirapen med en skvätt vatten i mugg och häll sedan på müssliblandningen.
Se till att allt får "vätska" på sig.
Bre ut på plåt och rosta långt ner i ugnen i ca 10-15 min, ta ut och vänd runt müsslin och rosta ytterligare 10-15 min. Låt svalna och förvara gärna i glasburk.
 
Lycka till!!!
 
 

1 kommentar:

Jeanna Ullén sa...

Dadelsirap, vad spännande! Och gott va?