27 juni 2013

~Fläderblomsaft~

Saft i all ära. men jag dricker det inte för det är för sött.
Varför ska saft innehålla så mycket socker!??
Så jag testade att göra en mer hälsovänlig variant i helgen som var.
Idag silade jag av den och frös ner i istärningspåsar.
Perfekt!!!
Istället för socker tog jag Stevia Lättströ och istället för citronsyra tog jag extra citroner.
 
 
 
Fläderblomsaft Med Stevia
 
* 10 fläderblomsklasar
* 50 gr Stevia Lättströ
* 7 dl vatten
* 2 citroner i skivor
* citronsaft från 2 citroner
 
Skölj fläderblomsklasarna i vatten. Tvätta av 2 citroner och skär i skivor.
Lägg citronskivorna i kastrull. Häll på vatten, den pressade citronjuicen och rör ner Stevia.
Lått koka upp. Häll sedan denna heta blandning över fläderblomsklasarna i tex en rostfri bunke.
Låt stå och svalna. Ställ sedan i den i kylen med lock i 3 dygn.
När det gått 3 dygn, sila av, häll i istärningspåsar och frys in.
 
Lycka till!!!
 


 

1 kommentar:

Anna sa...

Vad gott och det lät hur smidigt som helst att göra. Smart med istärningarna :P kramar