15 april 2013

* Hemmagjorda Chips *

Jag äter inte chips, såna man köper i påse som är friterade och tillsatser till tusen.
Testade att göra egna i lördags.
Gott som tusan blev det också!
 
Sötpotatis Chips Med Chili
 
* Skalade sötpoatisar
* Rapsolja
* Himalayasalt eller flingsalt
* Chiliflarn i kvarn
 
Sätt ugnen på ca 150 grader varmluft.
Skiva potatisen lättast i matberedare eller i rivgjärn. Har du inte det så får du skiva med kniv för hand, svårt men det går.
Lägg skivorna i liten plastpåse. Häll i en skvätt rapsolja och kryddor, blanda/skaka om.
Sprid sedan ut på plåt med bakplåtspapper.
Rosta långt ner i ugnen i ca 5 minuter. Ta sedan ut och vänd på chipsen. Rosta igen i ca 5 minuter.
Stäng av ugnen och låt chipsen vara på eftervärmen en stund.
 
Lycka till!!
 
 
 
 

6 kommentarer:

LinaTriathlet sa...

Åh vad goda de ser ut!

Riinas tips om ting å tang sa...

Åh det ska jag testa .... Egna chips e ju super gött på vanliga potatisar :-) ha en härlig måndag!

Anna sa...

Vilket toppentips, önskade fler gjorde så här istället för att välja påsen. Kramar

Sofia - ett bättre du sa...

Hemlagade chips är ju såååå gott... och sötpotatis. MUMS!

Sanna sa...

Det är var ju supertufft! Uppfinningsrik du är :)

Vilken härlig söndag du ser ut att ha haft också.

Aniika sa...

Wow, imponeras av dina bravader i köket. Själv är jag på nivån "snabbmakaroner och köttbullar". Suck alltså, när ska jag lära mig tycka om att laga mat??