29 mars 2013

~Min Påskkaka~

Gult som påsken ska den vara....hmmmm saffran blir bra.
Muscovadosocker för en mer karamell ton.
Lite syrligt är en god kombination.
Här har ni ett recept på en supergod kaka som passar ypperligt till påsken.
 
Min Påskkaka
* 3 ägg
* 2 dl muscovadosocker
* 75 gr smör
* 3½ dl vetemjöl
* 1 påse saffran
* 1 dl kokosflingor
* 1 dl mjölk
* 1 nypa salt
* 2 tsk bakpulver
* 1 knivsudd vaniljpulver
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop ägg, vaniljpulver och muscvadosocker pösigt.
Smält smöret i kastrull, tillätt saffran och mjölk, låt koka samman.
Häll saffrans/smör/mjölken i äggsmeten och vispa ihop.
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och kokosflingor i egen skål.
Häll sedan ner vetemjöl blandningen i smeten och vänd med slickepott tills allt är blandat.
Smöra en form och bröa med kokosflingor.
Grädda långt ner i ugnen i ca 2 min.
 
När kakan är kall så brer du på frostningen som du gör så här:
Blanda färskost och grekisk/turkisk yoghurt hälften av vardera i önskad mängd. Pressa lime och riv ner limeskal och kokoschips eller kokosflingor. Blanda och bre på!
Riv sedan över limeskal som dekor på frostingen.
 
 
 
 
 

1 kommentar:

LinaTriathlet sa...

Åh den ser alldeles underbar ut! Trevlig påsk! :)