31 januari 2013

~Kvällens Hejdundrande Överkropps Pass...CHECK~

Klappar mig själv på axlarna.
 
* 30 minuter på crossen med shape~programet
* 30 min x~fit pass som idag fokuserade på överkropp/armar, plankor i alla former med TRX (sidoplankor med vikt i lediga armen, rak planka, planka peak, planka på knogar), marklyft med frivändningar, armhävningar på låda, upphopp och knäböj på låda, tung viktplatta och massa glädje....puuhhuu...att vara 4 på en tränare som har ögon i nacken är inte dåligt..hahaha...
 
 
 
 
 

* Morgonkick & Annat Underbart *

Lite dåligt uppdatering igår...lite lite surfa~roliga~saker~som~bloggar....typ igår.
Efter som jag sitter och skriver här lite snabbt för att få till något bra..*huummmff* och läsa så kommer jag att tidinställa inlägget hahaha...
Jag började denna morgon med kaffe, yoghurt och en superdrink!!!!!!
 
Röd Järn Lady
( 1 glas )
 
* Skalad och hackad rödbeta
* Juice från 3 apelsiner
* Färsk persilja
* 1 slice galiamelon
* 1 skvätt linfröolja med omega 3
* 1 skalad kiwi
 
 Mixa allt en bra stund, rödbetan kan vara lite knixig. Hacka den riktigt smått innan du mixar.
Servera i glas och njut!
 
~Mumms~

 
Efter jobbet igår blev det en kortis på gymmet:
* 15 min intervall på crossen...sjukt jobbigt program jag fick till igår...
* 20 min Ski Reg
* 20 min rodd
* Mage samt min maxtid på plankan...jag klarar f#n inte mer än 4:12..
det får bli min slutgiltiga tid i plankutmaningen.
Mitt utgångsläge var 3:31 min.
 
~Nya Favoriter~

 
Efter gymmet var det äntligen dax för den efterlängtade kvällen med fina vännen K.
En skön kväll på SPA, bada olika bastu, slappa och snacka i dom underbara värmestolarna...2½ timme i lugnets vrå med snyggt sällskap! :-)
 
~Tjejkväll När Den Är Som Bäst~

Kyckling & Grönsaker
 
Iallafall så fixade jag en så god maträtt igår kväll.
Jag hade kyckling i frysen som jag redan hade skurit i bitar.
Brynte dom i stekpannan med rapsolja, vitlöksklyftor och röd chilifrukt i små bitar, medans det stekte så skalade jag långa bitar av morot och rödbeta....skala så ni får så långa skalbitar som möjligt..hajar ni??
Koka upp moroten och rödbetan i kastrull med lantbuljong i vattnet...bara koka upp...häll av vattnet och häll ner i stekpannan med kycklingen.
Hacka champinjoner och zucchini i bitar och häll ner det också..
Krydda med mer lantbuljong eller vad du gillar.
När kycklingen är klar, så är det bara att servera med klippt persilja på toppen och en klick keso om man vill ha någon sås. Så galet gott!!!!
 
~Hälso Explosion~

 
 
 

29 januari 2013

* Vänlig Älskling På Flaska *

Älskar sockersöta dofter...
Älskar sånt som är vänligt för djur & natur..
Kunde inte låta bli idag...
Oemotståndlig body mist med vanilj...
KRAM




28 januari 2013

Köttfärsgratäng Med Grönsaker!!!

Köttfärsgratäng med grönsaker blev det ikväll till middag...riktigt smaskigt och prova vettja!!! :-)
 

Bryn först färs (jag hade ca 250g) med kryddor, jag tog lantbuljong från Renée Voltaire, grovmalen peppar, pressad vitlök och torkad oregano. Hackad gul lök och låt bryna. Häll sedan i cremé fraiché och rör runt. Häll ner grovhackade färska champinjoner och zucchini. Blanda runt väl.
 
Skala och skiva sötpotatis och lägg i botten på ugnsäker form.
  

Häll färsröran på potatisen i formen. Vispa ihop 3 ägg, en skvätt mjölk och lite cremé fraiché och häll på färsröran. Sätt ugnen på 175 grader. Tillaga i ugnen i ca 20-25 min.

Sådär já, då var maten klar!!!!
Klipp på lite färsk persilja och hacka lite tomater.
Smaklig spis!!!

 

27 januari 2013

~Helgens Matintag~

Helg = Massa god mat...right? ;-)
 
~Nötfärsbiffar kryddade med salt, peppar, färsk persilja, hackad röd chili, riven ingefära och vitlök. Till det kokta rödbetor och kokta morötter. Jag blandade lätt creme fraiché med kryddor och hällde på biffarna i stekpannan så blev det en riktigt god och enkel sås.
Stekt kycklingfilé med stoooor sallad och pommes (har hittat som endast har solrosolja som tillsats).
Hemmagjord kebabtallrik, köpt kekbabkött från Lidl, stoooor sallad och hemmagjord vitlöksdressing som består utav lätt creme fraiché, pressad vitlök, salt och peppar.
Min mellislast....skyr vanilj med kokosflingor, valnötter och osötat jordnötssmör...~
 
~Träningsvärk imorgon.....? JA det HOPPAS jag..~
 
På söndagen tycker jag att det är så sjukt skönt och kötta på gymmet, sen eftermiddag och sen hem och äta middag... Idag blev det 30 minuter på cross trainern och 60 min body pump. Så skönt och så j#vla tungt det var idag...maxade vad jag tålde..hahaha..
 
 
GÓ KVÄLL PÅ ER FINA!!!!

26 januari 2013

* Mandelmuffins Med Hallon & Kokos *

Fikasugen som bara den.
Tösen ville baka klassiska kanelbullar så det gjorde vi.
Medans den degen jäste så klurade jag ihop jättesmaskiga muffins utan mjöl.
Muffins bakade på mandelmjöl, istället för smör tog jag och smälte kokosolja som du hittar på hälsokost. Kokosoljan är hård, men smälter lätt i kastrull.
 
 
mandelmuffins med hallon & kokos
(ca 8-10 st)
 
* 2 ägg
* 1½ dl smält kokosolja
* ½ dl kokosflingor
* 1 msk agavesirap
* 3 dl mandelmjöl
* 1½ dl frysta hallon
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och agavesirapen en stund. Smält kokosoljan. Tillsätt sedan den smälta kokosoljan, kokosflingor, mandelmjöl i äggsmeten och vispa ihop. Häll sedan i hallon och vispa ihop slarvigt. Häll upp i små muffinsformar, grädda långt ner i ugnen i ca 10-15 min.
 
 
   ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
 
Hästen fick sig ett pass i dom iskalla vindarna idag. Och såklart hunden...och jag...
9 km löpning med broddar på skorna...halkan är åter på våra vägar och stigar *ogillas*...
 
~LOOOOOVE~
 
~MORE LOVE~
 

25 januari 2013

* En 100:ing & Matlåda *

Hämtade tösen tidigare idag. Medans hon mös med film och popcorn som start på fredagsmyset så passade jag på att låta kroppen jobba en liten kortis framför filmen:
 
En 100:ing
 
* 20 benböj
* 20 armhävningar
* 20 burbees
* 20 bakåtvända situps
* 20 upphopp
 
Bonus + 2 min planka på tå.
 
 
------------------------------------------------ * ----------------------------------------------
 
Dagen matlåda som jag lagade igår kväll blev kyckling med grönsaker:
 
Skiva champinjoner, vitlök, paprika, färskpersilja och zuccini i stora bitar och lägg i ungsfast form.
Skär kycklingfilé i mindre bitar och lägg på grönsakerna.
Strö på lantbuljong (jag använder Reneé Voltaires).
Svätta på rapsolja över allt. (jag använder rapsolja med citron)
Tillaga långt ner i ugnen i ca 25-30 min i 175 grader.
Jag åt detta med keso och en skivad tomat.
Mummmms!!!

 
 

24 januari 2013

~Bananomelett & Kyla~

Vinter igen..
Kallt och mörkt.
Men det stoppar inte mig från att ta löprunda med vovvan igår kväll och ikväll..
25 min får det bli, det räcker...blev lite knas i magen på semestern så jag tar det lite lugnare denna veckan...allt känns inte riktigt stabilt än..
 
 
Gjorde plankrekord igår kväll..över 4 min!!!
I´m happy och vet ni, det är inget fusk, min kära älskade sambo håller koll...ooohh yes!
Så skönt, innan läggdax igår hann jag mala igenom mina favvobloggar, åh så mycket roligt att läsa, jag tror ni vet vilka jag menar.. ;-) Jag menar, kommenterar dom jag följer slaviskt..
 
 
Sen var det frukosten/lunchen já..kommer man hem från en semester...kylen ropar EKOOOO...
så får man taga det man har.
Det blev bananomelett igår och idag innan jag hann storhandla massa mat.
 
Bananomelett
(2 st)
 
* 4 ägg
* 1 ½ banan
* 1 msk osötat jordnötssmör med salt (kan uteslutas)
 
Vispa äggen i bunke, vispa sedan ner den mosade bananen och jordnötssmöret.
Smör i stekpanna och häll i lite smet. När undersidan är fast och gräddad, vik över ena kanten som en måne och grädda på båda sidorna sen.
Servera med bär/frukt.
 

23 januari 2013

*H@llå Hemma*

Hej hopp full galopp!!!
Igår kväll kom vi hem från en vecka i värmen.
Egypten. Makadi Beach.
Hehe..trodde ni inte va?! ;-)
Jag är lite prinicip~brutta vet ni, man ska aldrig tala om nä man är iväg förrens efter man kommit hem..haha..
Vi bodde på Sunwing Waterworld Resort Makadi Beach.
Helt galet fint ställe med all inclusive.
Nybyggt, rent, supertrevlig personal och underbar mat!
+30 grader i solen och ljumen pool. Tummen upp!
Service utöver det vanliga må jag säga. Stort vattenland på hotellet och perfekt för barnen.
SATS har fitnesslokal på hotellet så jag var med och tränade step, core och sats~energy pass. Så bra intruktörer och så bra pass, roligt att testa annat än dom man brukar köra. :-)
 
Nu ligger jag verkligen efter i bloggläsandet och jag ber som ursökt för jag inte kunnat läsa i veckan...*fniss*..
Ska ta igen det snart..promise, saknat "mina" favvisbloggar som jag älskar att läsa.
Och imorse godkände jag alla fina kommentarer med. Ni är så goá!!!
 
Nepp, avslutar 2:a inlägget idag med att bjussa på bilder.
 
(tvätten väntar....)
 
KRAM
 
 
 
 
 
 
 
 

{ PLANERING }

Nu är det hög tid att verkligen planera, strukturera veckorna...
Dagis, jobb, träning, mat...ja ni VET!
Har lite nytt på gång...som nytt jobb...huuummmfff där kom det ja... ;-)
Berättar mer sen när det är klart med papper osv.
Jag vill så mycket detta året, jag menar, jag ha så mycket ut av 2013!!
Vill att detta ska bli ett höjdar år, om ni förstår vad jag menar.
Vad har NI för knep för att planera?
Är ni också planerade människor som jag som vill ha ett strukturerat liv?
Jag pallar inte tomma kalendrar och att ha allt i huvudet, nej, jag vill skriva, se och veta..hahaha..
That´s me!
Jag vill att vardagen ska funka smidigt. Laga storkok på söndagen så man slipper bo i köket om vardagskvällarna så man planera in träning och mys familjen istället utan stress!!
Oj vad jag funderar...funderar på allt just nu, känner en varm känsla.
Det är bra, j#vligt bra.
Nej, nu avslutar jag här för dagen och hoppas ni får en superbra onsdag!
*>Bye bye Cuties<*

22 januari 2013

~Underbart Godis På 3 Ingredienser~

Smält 80% mörk choklad av bra kvalitet över vattenbad.
Rosta snabb pumpakärnor i torr stekpanna.
När chokladen har smält, häll ner pumpakärnor så mycket du önskar.
Rör om och blanda om.
Dutta sedan ut små "kluttar" på bakplåtspapper på en plåt och strö lite flingsalt över.
In i kylen och låt stelna.
Smaskigt och lätt godis va? ;-)
Och nästan lite väl billigt med...hihi..

21 januari 2013

* God Måndag Finingar *

Börja veckan med en kick!!!!
En god start på ny vecka känns alltid bra.
Eller hur!??
Jag vill gärna börja veckorna med något gott och något som får mig att må bra.
Som en drink~smoothie kanske...


Lina´s Red Devil
 
* 1 näve färsk persilja
* Juice från 2 apelsiner
* Juice från 1 citron
* 1 skvätt linfröolja med omega 3
* 2 skalade kiwi
* 1 dl frysta hallon
* ½ dl granatäpplekärnor (finns att köpa i frysdisken nu)
* 1 tsk riven färsk ingefära
* 1 bit honungsmelon

Mixa allt ordentligt. Häll upp  i snyggt glas och börja dagen med ett leénde att du orkat fixa till något så lyxigt en måndag!

~MåndagsLyx~
 

20 januari 2013

~Mina Favvis Fitnessappar Just Nu~


 Med dessa kommer man långt, iallafall jag! ;-)
 

19 januari 2013

* Ska Det Vara Något Gott Tills Ikväll? *

Jag älskar chokladmousse och det det är många i vår umgängeskrets som äter...choklad!
Därför tycker jag personligen att denna efterrätt är toppen att bjussa på.
Man kan göra den dagen innan och bara dekorera den innan den ska serveras.
Dock tycker jag att man INTE ska använda sig utav blockchoklad, ingen bra choklad tycker jag. Använd god av bra kvalitet.
 
 
~Tiger Desserten~
 
 
Daim~mousse
( 8 pers )
 
* 4 dl vispgrädde
* 4 st äggulor
* 200 g Marabou Daim
 
Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden lagom hårt.
Rör ner en gula i taget i den smälta chokladen.
Vänd sedan ner chokladsmeten ( lättast med en slickepott ) i den uppvispade grädden och vänd försiktigt så det blandas.
 
Vitchokladmousse med jordgubbar
( 8 pers )
 
* 4 dl vispgrädde
* 4 st äggulor
* 200 g vit choklad av högkvalitet
* 1 ask färska jordgubbar
Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden lagom hårt.
Rör ner en gula i taget i den smälta chokladen.
Vänd sedan ner chokladsmeten ( lättast med en slickepott ) i den uppvispade grädden och vänd försiktigt så det blandas. Hacka jordubbar i små bitar och vänd ner det i smeten
 
Nu är det dax att hälla upp moussen. Ta en önskad mängd och varva i glasen så du får en randig dessert. Förvara i kyl i minst 2 timmar. Dekorera innan servering.
 
Lycka till!!!
 
 

18 januari 2013

~Har Du En Halvtimme Över??~

Om jag har lite knappt om tid. Jag har en runda som jag tycker personligen är effektiv och perfekt.
Hjärtat hinner få jobba och flåsande garanteras...även för hunden..hehe..
vår vovva som inte blir trött av 1 mils jämn löprunda, men här hänger tungan även på henne..
 
Lina´s kortpass med puls
 
Börja med 10 min löpning runt 6 min/km...
sen kör du under 5 min korta effektiva intervaller, då menar jag att du ska kuta så mysket du orkar under dom snabba...
i 10 min varvar du ner i löpningen, runt 6 min/km genom skogen, där stigarna är obefintliga så benen får lyfta och hjärnan jobba..
sen ut på väg igen och öka till 4-5 min/km i 2 minuter..
varva ner med snabb powerwalk innan du är hemma.
Jag avslutar med 20 armhävningar, 10 burbees och minst 2 min planka.
 

17 januari 2013

Hur Gör Ni?

 
Nu i förkylningstider är det viktigt att äta bra, dricka bra och hålla sig varm.
Jag boostar med c~vitamin så fort jag känner minsta sympton.
Men ibland missar jag, men när jag tar min citron eller min vitaminbombade drink så stannar den av och försvinner.
Jag måste också ha friskluft, friskluft får mig att må bra.
Många goda skäl att koka upp ett gott lyxigt té med en klick agavesirap och en skvätt mjölk i.
Frukt och bär är bäst helt utan protsest.
Jag älskar det och blanda det i alla dess vackra färger.
Receptet nedan är en grym drink, dock grön, men släng i lite frysta hallon, jordgubbar så får du en rödare och kanske mer tilltalande drink?
Vitaminboosta nu. Bacillerna flödar men förkylning, influensa och skit!
Hur håller ni förkylningen borta???
 
Gröningen
 
* Juice från 1 apelsin
* Juice från 1 citron
* 1 näve färsk persilja
* 1 skiva honungsmelon
* 1 skvätt linfröolja med omega 3
* 1 krm ingefära
* 1 liten klick agavesirap
 

16 januari 2013

~Kokosbollar Som En 2:a~

Onsdag och myspys!
Har man ingen god fika på denna lillördag..
...och inget smör hemma och inga dadlar..
...ja, man kan faktiskt fixa fram något gott och chokladigt ändå!
Jättelätt recept med många 2:or.
 
Kokosbollar
( 8-10st )
 
* 2 dl havregryn
* 2 dl kokosflingor
* 2 msk agavesirap
* 2 msk raw kakao
* 2 msk vatten
 
Mixa allt ordentligt i matberedare. Rulla till bollar i kokosflingor. Frys gärna in så har du fika när du är sugen. ;-)
 
Lycka till!!!