19 januari 2013

* Ska Det Vara Något Gott Tills Ikväll? *

Jag älskar chokladmousse och det det är många i vår umgängeskrets som äter...choklad!
Därför tycker jag personligen att denna efterrätt är toppen att bjussa på.
Man kan göra den dagen innan och bara dekorera den innan den ska serveras.
Dock tycker jag att man INTE ska använda sig utav blockchoklad, ingen bra choklad tycker jag. Använd god av bra kvalitet.
 
 
~Tiger Desserten~
 
 
Daim~mousse
( 8 pers )
 
* 4 dl vispgrädde
* 4 st äggulor
* 200 g Marabou Daim
 
Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden lagom hårt.
Rör ner en gula i taget i den smälta chokladen.
Vänd sedan ner chokladsmeten ( lättast med en slickepott ) i den uppvispade grädden och vänd försiktigt så det blandas.
 
Vitchokladmousse med jordgubbar
( 8 pers )
 
* 4 dl vispgrädde
* 4 st äggulor
* 200 g vit choklad av högkvalitet
* 1 ask färska jordgubbar
Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden lagom hårt.
Rör ner en gula i taget i den smälta chokladen.
Vänd sedan ner chokladsmeten ( lättast med en slickepott ) i den uppvispade grädden och vänd försiktigt så det blandas. Hacka jordubbar i små bitar och vänd ner det i smeten
 
Nu är det dax att hälla upp moussen. Ta en önskad mängd och varva i glasen så du får en randig dessert. Förvara i kyl i minst 2 timmar. Dekorera innan servering.
 
Lycka till!!!
 
 

1 kommentar: