6 december 2012

Apelsin~Cacao Biscotti

Biscotti är ju så gott!!
Man kan verkligen göra göra dom som man vill, hur humöret är lixåm.
Igår kväll var en sådan testa kväll.
Inget socker utan med stevia strö fick det bli...mmmm..härligt att kunna unna sig närsom, eller hur?? ;-)
 
 
 
Apelsin~Cacao Biscotti
 
* 4 msk stevia strö
* apelsinsaft från 1/4 dels apelsin
* rivet skal från en apelsin
* 4 dl mandelmjöl
* 2 dl hasselnötsmjöl
* 1 liten nypa salt
* 2 krm vaniljpulver
* 1/4 tsk bakpulver
* 1 dl hackade hasselnötter
* 1 dl cacao nibs typ Renée Voltaire, hacka dom i mortel för mindre bitar
* 2 ägg
 
Sätt ugnen på 175 grader, gärna varmluft.
Blanda alla ingredienser UTOM äggen i en bunke.
Se till att dom torra ingredienserna blandas väl
Blanda sedan i äggen och knåda och blanda väl.
Gör sedan 2 längder på plåt med bakplåtspapper.
Grädda långt ner i ugnen i ca 15 minuter.
Ta ut, skär önskat stora bitar och sänkt värmen i ugnen till 120 grader.
När ugnen är 120 grader så in med plåten igen, nedre delen.
Låt torka i ca 20 minuter.
Ta ut och låt svalna innan du lägger dom i burk, gärna i glasburk, brukar hålla längre i en sådan.
 
Lycka till!!
 
 
 

1 kommentar:

Erika Swärd sa...

SV: Tack fina du! :)