Här kommer receptet
på dom underbara bullarna som är så saktiga och mummsiga och jättelätta att sno
ihop! :-)
Ingredienser:
* 1 msk svarta kardemummakärnor
* 1 st ekologiskt
ägg
* 3 dl mjölk
* 50 g färsk jäst
* 1.2 l vetemjöl special
* 50 g smör, rumsvarmt
* 0.5 tsk salt
* 1.5 dl
strösocker
Fyllning:
* 300 g mjukt smör
* 1 burk vaniljsocker
* 1 ägg till pensling
* Pärlsocker
1.
Mal kardemummakärnor fint i en mortel och värm med
mjölken tills den är ljummen, 37 grader.
2.
Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölk. Rör om
tills den löst sig och tillsätt därefter strösocker, salt, mjukt tärnat smör och
ägg.
3.
Tillsätt vetemjöl, lite i taget och arbeta samman till
en smidig deg. Jäs degen under bakduk i bunke till dubbel storlek, i cirka 40
minuter.
4.
Stjälp upp degen på ett mjölat
bakbord.
5.
Dela degen och kavla ut en halva i taget till en stor
rektangulär platta, cirka 0,5 centimeter tjock.
6.
Blanda smör och vaniljsocker till en krämig
fyllning. Jag körde det i matberedaren. Bred smörkrämen på de kavlade plattorna.
7.
Vik ena långsidan mot den andra till ett dubbelvikt
ark. Och rulla sedan till en lång rulle.
8.
Skär sedan upp ca 5 cm stora bitar och lägg i muffinsformar på plåt.
9.
Låt dem jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 40
minuter. Sätt under tiden ugnen på 200 grader varmluft.
10. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
11.
Grädda bullarna gyllene i cirka 10-14 minuter. Eftersom dom är så stora tar det lite längre tid, håll koll!!!!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar