4 januari 2012

Fiberberikade thekakor!!!

Detta recepet har jag tagit ur Leilas bok men tagit bort sockret i degen, för jag tycker det är sååååå onödigt med socker i bröd.
Dessa thekakor ska frysas och tas upp när man ska äta, då dom lätt blir torra. Jag brukar göra dubbelsats.
Vår dotter mummsar glatt på dessa! :-)
Fiberberikade thekakor:
5 dl mjöl
4 dl fiberberikade havregryn
½ msk salt
150 g smör
25 g färsk jäst
8-9 dl vetemjöl special

Värm mjölken till ca 50 grader och häll på havregrynen och saltet.Låt blandningen stå och svälla i ca 20 minuter.
Smält smöret och rör ner det i grynblandningen.
Smula ner jästen och blanda väl.
Blanda ner vetemjöl lite i taget till det blir en lös deg.
Jäs degen under bakduk till dubbel storlek i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Knåda degen på ett mjölat bakbord och del den i 10 bitar och forma dom till runda thekakor, ca 1 cm tjocka.
Nagga dom med gaffel och jäs ytterligare under bakduk i ca 30 minuter.
Grädda i mitten i ca 10 minuter.







Inga kommentarer: