22 april 2013

Mandel~Havre Scones

Då har jag exprimenterat igen då...:-)
En blandning mellan scones och brödbullar...typ..
Så vi kan ju kalla dom scones fast dessa är goda att äta efter några timmar och funkar att frysa.
 
Mandel~Havre Scones
(ca 6 st)
 
* 75 g kallt smör
* 3 dl havregryn
* 5 dl mandelmjöl
* 4 msk krossade linfrön
* 1½ tsk bakpulver
* 1 ägg
* ½ dl mjölk
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda havregrynen, mandelmjölet, bakpulvret och linfröna i en bunke.
Tillsätt sedan det kalla smöret som du helst har delat i mindre kuber och blanda ihop det hastigt men fingertopparna.
Vispa samman ägg och mjöl och häll sedan ner det i mjöl/smörblandningen. Blanda ihop hastigt nu också och låt stå och svälla ett par minuter.
Dela upp i ca 6 runda bullar och lägg på plåt eller  muffinsform
Grädda långt ner i ugnen i ca 10 minuter.
 
 
 

5 kommentarer:

  1. Javisst gör den. De va svinkallt i plurret :S
    sconsen ser jättegoda ut, mums! ha en fin vecka! kram kram

    SvaraRadera
  2. Fin blogg! Och oj vad goda de där såg ut! Jag ska testa!

    SvaraRadera
  3. Hej fining! Tack för peppen på min blogg:-) Du har fått lite länkkärlek av mej här: http://charlottasofia.wordpress.com/2013/04/23/lankkarlek-linas-goda-blogg/
    Kram

    SvaraRadera