Kladdkakemuffins med turkisk peppar;
* 100 g smält smör
* 3 dl strösocker
* 1 nypa salt
* 2 ägg
* 1½ dl vetemjöl
* 1 msk rapsolja
* 5 msk kakao
* 1 tsk vaniljsocker
* 1 dl krossad turkisk peppar tips; använd mortel för att krossa.
Sätt ugnen på ca 175 grader.
Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker vitt och pösigt.
Tillsätt salt, kakao, vetemjöl och rapsolja, vispa ihop. Häll sedan ner det smälta smöret och vispa runt ordentligt. Sist men inte minst den krossade turkisk peppar. Blanda väl och häll i små aluminiumformar. Grädda i ca 5-8 min... håll stenkoll, alla ugnar är olika och har därför olika gräddtid, dem ska vara gräddade i kanterna och kladdiga i mitten för bästa resultat..
Servera med en klick vispgrädde!
Kladdkakemuffins med dumle;
* 100 g smält smör
* 3 dl strösocker
* 1 nypa salt
* 2 ägg
* 1½ dl vetemjöl
* 1 msk rapsolja
* 5 msk kakao
* 1 tsk vaniljsocker
* 1 påse dumle i små bitar Tips; klipp sönder dem med sax
Sätt ugnen på ca 175 grader.
Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker vitt och pösigt.
Tillsätt salt, kakao, vetemjöl och rapsolja, vispa ihop. Häll sedan ner det smälta smöret och vispa runt ordentligt. Sist men inte minst dumlebitarna. Blanda väl och häll i små aluminiumformar. Grädda i ca 5-8 min... håll stenkoll, alla ugnar är olika och har därför olika gräddtid, dem ska vara gräddade i kanterna och kladdiga i mitten för bästa resultat..
Servera med en klick vispgrädde!
Lycka till med baket!!
Spännande smaker i kakorna!
SvaraRaderaJa eller hur! :-) skoj med lite nytt o kul och exprimentera.. :-)
SvaraRadera