15 oktober 2012

*En smaskig fejk~äppelpaj ;-)*

Nu när hösten är här, äpplena finns det obegränsat med.
Då är en god paj ett måste!
Har här exprimenterat med ett mer "nyttigt" recept på äppelpaj. Men det är fel att det kalla det paj också, låt säga varma äpplen med crunchy topping! ;-)
 
 
Varma äpplen med crunchy topping;
 
* 1½ dl sötmandel
* 1 msk kanel
* 1 krm vaniljpulver
* 1 dl fiberhavregryn
* 4 msk agave sirap, jag använder från Renée Voltaire
* 2 msk osötat jordnötssmör
Mixa allt detta tills det är finsmulat.
 
* 6 skalade och skivade äpplen av valfri sort.
* ca 3 msk smör
 
Lägg äpplena i valfri form. Dutta på små små smörklickar (för att pajen inte ska bli för torr).
Smula sedan på nöt/kanelblandningen och grädda i ca 175 grader i ca 15-20 min.
Avnjut med någon form av yoghurt tex turkisk eller grekisk. Jättegott!!! :-)

 
 
 

2 kommentarer:

  1. Åh har varit på jakt efter en lite nyttigare äppelpaj och nu har jag hittat den :) Tack!!! :)

    SvaraRadera
  2. Åh va roligt!! Det blev jättegott!!! ;-)

    SvaraRadera