13 juli 2012

~Lina´s Hasselnöt~Daim Brownie~

Denna underbara browniekaka blir bäst om den den får vila direkt efter gräddning i kylen över natten. Då blir den perfekt kladdig och kompakt som jag vill att en goda chokladkaka ska vara.



Lina´s Hasselnöt~Daim  Brownie:

* 4 ägg
* 6 dl strösocker
* 11 strukna msk kakao av hög kvalitet
* 4 dl vetemjöl
* 1 krm salt
* 3 tsk vaniljsocker
* 250 gr smör
* 1 dl grovhackade hasselnötter
* 2 st dubbeldaim grovt hackade


Sätt ugnen på 175 grader i varmluft.
Smält smöret i kastrull på spisen.
Vispa ägg och strösocker, vaniljsocker poröst och vitt.
Tillsätt salt, kakao och mjöl.
Häll sedan i det smälta smöret och vispa ihop allt till en fin smet.
Häll i dom hackade hasselnötterna samt dem hackade daimen.
Blanda väl.
Smöra en springform och häll i smeten.
Grädda i ca 23 minuter i 175 grader.
Ta ut ur ugnen och låt svalna som hastigt och sätt aluminiefolié på formen och i i kylen över natten.

Servera med vispgrädde och färska bär. :-)
 
Tips: Ringla lite kolasås över så ser det extra mummsigt ut och pudra med florsocker för en härlig look. ;-)
 

 

Inga kommentarer: