Denna underbara
browniekaka blir bäst om den den får vila direkt efter gräddning i kylen över
natten. Då blir den perfekt kladdig och kompakt som jag vill att en goda
chokladkaka ska vara.
Lina´s Hasselnöt~Daim
Brownie:
* 4 ägg
* 6 dl
strösocker
* 11 strukna msk
kakao av hög kvalitet
* 4 dl
vetemjöl
* 1 krm
salt
* 3 tsk
vaniljsocker
* 250 gr
smör
* 1 dl grovhackade hasselnötter
* 2 st dubbeldaim grovt hackade
Sätt ugnen på 175 grader i varmluft.
Smält smöret i
kastrull på spisen.
Vispa ägg och
strösocker, vaniljsocker poröst och vitt.
Tillsätt salt, kakao
och mjöl.
Häll sedan i det
smälta smöret och vispa ihop allt till en fin smet.
Häll i dom hackade hasselnötterna samt dem hackade daimen.
Blanda väl.
Smöra en springform
och häll i smeten.
Grädda i ca 23
minuter i 175 grader.
Ta ut ur ugnen och
låt svalna som hastigt och sätt aluminiefolié på formen och i i kylen över
natten.
Servera med
vispgrädde och färska bär. :-)
Tips: Ringla lite kolasås över så ser det extra mummsigt ut och pudra med florsocker för en härlig look. ;-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar