Bloggen där jag samlar mina recept, tankar & målen i min träning som jag vill uppfylla!
20 april 2012
16 april 2012
Förlåt för dåligt bloggande i helgen...
Helgen har bara svept förbi, snabbt som en vind...har haft dåligt med "datatid".
I fredags blev det hämtpizza från en pizzeria i byn. Vi orkade helt enkelt inte laga mat, man är så trött efter en vecka med jobb, träning, hem och familj.
I lördags invigde jag min nya MTB-cykel som är så fin och grymt snabbt! ;-)
Jag och älskling körde 1,5 mil i skogsterräng.
På kvällen blev det stekt kycklingfilé med pommes och bearnaisesås...mumma!!
Söndagen bestod av ett mycket härligt pass på min väns vackra häst och en långlöpning med en vän och våra hundar.
Jag laddade på söndagslunchen med något jag inte ätit på 1 år!
Spagetti och köttbullar med ett stort glas mjölk!
Men ärligt....så gott var det inte, så pasta...nja...jag har "vuxit" ifrån det eller vad man nu säger... ;-)
Ha en underbar dag!!
Kram/Lina
13 april 2012
Torsdagens kvällsmat blev massa kolisar....
Det blev våfflor med smaskiga tillbehör...mummms!!!!
En riktig kolhydratsladdning...hihihi!!!
Frossade våfflorna med.....
...nutella & vispgrädde...
...jordgubbssylt & vispgrädde...
12 april 2012
Hej alla goá läsare!!!
Idag är det jobb som gäller som vanligt.
Vad ska man hitta på för mat ikväll då....hmmm...
är sugen på varma baguetter igen...och kyckling..eller våfflor... ;-)
Jaja, vi får se vad som hamnar på tallriken... hihi!!
Våfflor?????
Kyckling?????
Varma baggisar?????
Det e frågan! ;-)
Ha en underbar dag!
Kramar/Lina
11 april 2012
10 april 2012
Testpilot Smartson Blå Band Kryddmix
Jag har fått äran att testa en produkt från Blå Band. Jag valde Kycklinggryta med Tomat & Basilika kryddmix.
En påse med kryddor som man häller på tillsammas med vatten och creme fraiché på den brynta kycklingen.
Jag gjorde såhär:
Skar små tärningar av 2 stora kycklingfileér. Brynte med smör.
Hackade ½ paprika och en hel rödlök, tillsatte det i kycklingen.
Tog 1 dl vatten och 3 dl creme fraiché samt påsen Blå Band kryddmix.
Lät detta koka ihop. Servera med ris, pasta och en härlig sallad!!!
Detta gick snabbt och var verkligen jättegott! :-)
Varma ostfyllda baguetter med fyllning...
I söndags blev det hembakta baguetter med inbakad ost och mummsig fyllning i dessa. Jag kavlade ut bröddegen när den hade jäst och lade på ost och rullade sedan ihop den igen....resultat: Saftigt bröd med smält ost som trådade sig..mmmmm.... :-)
Till grabbarna som grejjade i garaget fyllde jag baguetterna med philadelphiaost, sallad, rödbetssallad, köttbullar, tomat, gurka och rödlök och några kalla öl till det. Snacka om att dom tyckte det var gott!!!! :-)
Till min baguett så stekte jag upp en kycklingfilé som jag skivade sedan. Jag fyllde med philadelphiaost, sallad, kyckling, bearnaise, gurka, tomat, paprika och rödlök.
Rågbaguetter ca 3 st:
* 1 pkt jäst
* 5 dl ljummet vatten 37 grader
* 1 dl rapsolja
* 1 nypa flingsalt
* Rågsikts mjöl
* 2 mks torkad oregano
* Riven ost efter önskad mängd
* 1 ägg uppvispad med en skvätt mjölk till pensling
Smula jästen i en bunke, häll på det det fingervarma vattenet och rör om så jästen smälter bort...
Tillsätt salt, rapsolja, oregano och rör om.
Häll på rågsikts mjölet några dl i taget och rör om. När degen blivit nogorlunda fast, alltså fortfarande lite klibbig, låt jästa i ca 45 minuter under bakduk.
När degen jäst klart dela den i 3 delar. Kavla ut till en rektangel. Lägg en rad med ost, så mycket ni önskar.
Rulla ihop och snurra baguetten åt olika håll för att få en snygg form.
Sätt på ugnen, ca 225 grader.
Låt jästa ytterligare på plåten under bakduk i ca 20 minuter.
Pensla med det uppvispade ägget med en skvätt mjölk och grädda i ca 10-15 minuter.
När baguetterna är klara, skär ett snitt och fyll med vad ni önskar och linda in i aluminiumfolié.
Ät och njut!!!!
9 april 2012
Morots/fetsost puré med kokt lax!
Kvällen goda måltid blev kokt lax och morots/festost puré. Jag var så sugen på att testa något nytt så jag kokade morötter och sedan mixade jag dessa med smör, en skvätt mjölk och fetsost till en jämn och fin puré.
Kokade laxfilé med buljongtärning och serverade med paprikasallad.
Det blev såååå gott!!!! :-)
Bloggandet är tillbaka....
Denna påskhelgen har svept förbi fort som en vind.
Det har vart så härligt att umgås med familjen i lugn och ro.
Man har ätit, ätit och ätit..
..magen står rätt ut..hahaha! ;-)
Men lite skogsträning med hunden har det med fått bli så man får plats med det goda..
4 april 2012
*Mamma Brittas grovbullar med nässlor*
Min mamma bakar sååååå goda grovbullar så det är galet! ;-)
Hennes hälsobullar innehåller torkade nässlor som är proppade med nyttigheter.
Jag plockar dom på sommaren och lägger som på plåt i ca 50 grader några timmar tills som torkat, smullar sönder bladen till "nässelpulver" och lägger i burk.
Brittas Nässlebullar:
* 2 pkt jäst
* 1 liter ljummet vatten 37 grader
* 1 dl rapsolja
* 2 dl rågkross, som du först kokar till en gröt med vatten i ca 15 minuter
* 1 dl havrekli
* 1 dl linfrö
* 1 dl solrosfrön
* ½ dl sirap
* Nypa salt
* Rågsikt
* 1 dl nässelpulver
* Ägg och mjölk till pensling
Smula jästen i en bunke, häll på det fingervarma vattnet, rör om så jästen smälter.
Häll i olja, linfrön, solrosfrön, salt, sirap, havrekli, nässelpulver och den kokade rågkrossen. Blanda ihop detta.
Häll sedan i rågsikten och här finns inget mått på hur mycket utav häll i ett par dl i taget och degen skall bli kladdig, får ej ÖVERARBETAS!! Då blir bullarna torra.
Låt degen jäsa i ca 40 minuter under bakduk.
Sätt på ugnen på ca 225 grader.
Baka sedan ut bullarna. Låt jäsa ytterligare 20 min på plåten under bakduk.
Pensla med uppvispat ägg blandat med en skvätt mjölk.
Grädda i ca 225 grader i ca 10-14 min helt beroende på ugn, så håll koll. Du känner din ugn bäst.
Onsdagens start!!
Dagens goda start på dagen blev Hallon & Rabarberyoghurt med keso, linfön, blåbär och färska jordgubbar.
2 ägg och stor kopp kaffe!!!
Nu är jag igång! :-)
3 april 2012
1 april 2012
Grattisfika :-)
Igår firades min födelsedag med familj lite i efterskott!
Jag gjorde rulltåra med Lemon Curd och Jordgubbssylt, skar i bitar och klickade på grädde och strössel på det. Rulltårtsbakelser fick det bli helt enkelt! :-)
Rulltårta med Lemon Curd & Jordgubbssylt:
* 3 ekologiska ägg
* 2 dl strösocker
* 2 dl vetemjöl
* 2 tsk bakpulver
* ½ dl mjölk
* 1 tsk vaniljsocker
* ½ burk Lemon Curd
* 1 tsk vaniljsocker
* ½ burk Lemon Curd
* ½ burk jordgubbsylt
* Vispgrädde
* Valfri dekoration
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg, vaniljsocker och socker vit och poröst. Blanda i bakpulver och mjöl och vispa så inga klumpar är kvar. Häll i mjölken. Vispa ihop till fin och jämn smet.
Lägg ett bakplåtspapper på plåten. häll på smeten och fördela smeten jämt över hela plåten. Häll på mandelspånen.
Grädda i ugnen i ca 5-6 minuter tills den fått gyllenbrun och fin färg. Gräddningen går FORT så håll koll!!!!
Tag sedan ut den och låt svalna något. Ta ett till bakplåtspapper som du lägger på bakbordet med jämt lager strösocker på. Vänd kakan upp och ner på detta papper så ovansidan ligger mot strösockret.
Ta en fuktig trasa och stryk på papperet så lossnar kakan lättare från papperet.
Smeta sedan ut Lemon Curd och sedan jordgubbssylten över hela kakan i önskad mängd. rulla sedan ihop de till en rulltårta. Lägg den i plastfolié så den "tajtar" ihop sig.
Skär sedan i ca 2-2½ cm tjocka skivor och klicka på önskad mängd uppvispad vispgrädde, dekorera med tex strössel, frukt, bär eller godis.
*Fredagens mysmiddag*
...blev potatisgratäng med kycklingfilé.
Och jag använde min nya form som är formad till ett hjärta..åååhhh så mycket kärlek det blev i den maten! ;-)
Testpilot Smartson
Som testpilot på Smartson.se fick jag prova Dr Oetkter Pizza Tradizionale Mozzarella.
Jag är ingen älskare utav fryspizzor, men denna var mycket god tyckte både jag och sambon! :-)
Mummsigt frasig botten och smaskigt mycket ost ovan på.
Den får 4* utav 5*
Jag är ingen älskare utav fryspizzor, men denna var mycket god tyckte både jag och sambon! :-)
Mummsigt frasig botten och smaskigt mycket ost ovan på.
Den får 4* utav 5*