1 april 2012

Grattisfika :-)

Igår firades min födelsedag med familj lite i efterskott!
Jag gjorde rulltåra med Lemon Curd och Jordgubbssylt, skar i bitar och klickade på grädde och strössel på det. Rulltårtsbakelser fick det bli helt enkelt! :-)

Rulltårta med Lemon Curd & Jordgubbssylt:

* 3 ekologiska ägg
* 2 dl strösocker
* 2 dl vetemjöl
* 2 tsk bakpulver
* ½ dl mjölk
* 1 tsk vaniljsocker
* ½ burk Lemon Curd
* ½ burk jordgubbsylt
* Vispgrädde
* Valfri dekoration

Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg, vaniljsocker och socker vit och poröst. Blanda i bakpulver och mjöl och vispa så inga klumpar är kvar. Häll i mjölken. Vispa ihop till fin och jämn smet.
Lägg ett bakplåtspapper på plåten. häll på smeten och fördela smeten jämt över hela plåten. Häll på mandelspånen.
Grädda i ugnen i ca 5-6 minuter tills den fått gyllenbrun och fin färg. Gräddningen går FORT så håll koll!!!!
Tag sedan ut den och låt svalna något. Ta ett till bakplåtspapper som du lägger på bakbordet med jämt lager strösocker på. Vänd kakan upp och ner på detta papper så ovansidan ligger mot strösockret.
Ta en fuktig trasa och stryk på papperet så lossnar kakan lättare från papperet.
Smeta sedan ut Lemon Curd och sedan jordgubbssylten över hela kakan i önskad mängd. rulla sedan ihop de till en rulltårta. Lägg den i plastfolié så den "tajtar" ihop sig.
Skär sedan i ca 2-2½ cm tjocka skivor och klicka på önskad mängd uppvispad vispgrädde, dekorera med tex strössel, frukt, bär eller godis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar