Till denna så gör man 2 mousser, en med vitchoklad och en med daim. Detta är beräknat till ca 7 personer.
Daim~mousse:
* 4 dl vispgrädde
* 4 äggulor
* 200 g Marabou Daim
Vit~chokladmousse:
* 4 dl vispgrädde
* 4 äggulor
* 200 g vit choklad
* Hallon
* Frukt eller bär dom dekoration
Detta gör du med båda mousserna, alltså på samma sätt. Vilken du börjar med spelar ingen roll:
Smält chokladen över vattenbad eller i micro.
Vispa grädden lagom hårt.
Dela äggen så du spar gulorna. Rör sedan ner gulorna i den smälta chokladen, rör snabbt ihop för chokladen stelnar annars för snabbt!!!
Vänd ner sedan chokladsmeten i grädden och vänd ordentilgt så det blandas till fin mousse.
När båda mousserna är klara, då varvar du den vita och daimmousse i ett glas. Mellna varje varvning lägger du några hallon.
Dekorera med frukt eller bär och låt stå i kylen i minst 2 timmar innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar