4 januari 2012

Världens enklaste och godaste moussetårta!!

Denna tårta är såååå himla god! Mycket enkel att baka. Jag gjorde den senast i fredags. Välj det bär du tycker är godast. Denna tårta är toppen att frysa ner. Varför inte göra 2 när du ändå håller på? Och dela upp i bitar och frys in, så har du god dessert redan klar om du får oväntade gäster! :-)
Brownietårta med hallonmousse:
Botten:
2 ägg
3 dl socker
4 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
½ krm salt
1 ½ tsk vaniljsocker
100 g smält smör

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker mkt poröst. Blanda resten av ingredienserna inkl smöret och vispa ihop till en härlig smet. Smöra foremen, formen måste vara en springform (form med löstagbar kant). Häll i smeten och grädda i ca 15-16 min. I min varmluftugn blir det perfekt på 16 min. När kakan är klar låt den svalna något innan du gör moussen.
Hallonmoussen:
4 gelatinblad
3 dl vispgrädde
250 g hallonpure' (mossade hallon)
1½ dl strösocker
2 dl kesella

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden. Blanda hallonpure'n, strösockret och kesella. Lyft ur gelatinbladen utan och krama ur dom och smält tillsammans med lite hallonpure' i micron på låg effekt. Tillsätt alla ingredienserna och blanda försiktigt ihop blandningen till en slät smet.

Lossna nu kanten på formen med browniebottnen. Klä in kanten med plastfolie' och sätt tillbaka den igen. Folie'n gör det lättare att lossa tårtan sedan. Häll sedan i hallonpure'n och frys in tårtan i minst 3 timmar. Ta fram tårtan ca 3-4 timmar innan servering och ta bort kanten direkt. och sätt in i kylen och låt den tina upp där.
Moussetårtan redo för frysen! (se plastfolie'n)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar