Detta är verkligen ingen bantningskaka! Tjockt kokostäcke med kladdig chokladbotten :-) Men vad gör det när man är sugen på en god och lyxig fika?!
Kokoskakan/kompiskakan:
200 g smör
4 ägg
5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
1 1/4 dl kakao
3 dl vetemjöl
4 ägg
5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
1 1/4 dl kakao
3 dl vetemjöl
Glasyren:
150 g smör
400 g kokosflingor
3 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
400 g kokosflingor
3 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Kakan: Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl. Rör sedan i det smälta smöret. Häll sedan smeten på en bakplåtsklädd plåt i storlek 30x40. Grädda kakan i ca 15-20 minuter i 200 grader.
Glasyren: Smält smöret. Rör ner resten av ingredienserna och låt sjuda under omrörning några minuter.
När kakan är klar, bred glasyren över kakan och in i ugnen igen. Grädda ytterligare 15-20 minuter i 200 grader. Låt sedan kakan svalna i kylen och skär sedan stora bitar o njut!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar