12 januari 2012

Dinkel & Blåbärspannkaka alá Lina!

Idag torsdag när jag stod och skulle veva ihop en pannkakssmet till min lilla familj, slog tanken att hmmmm en nyttig variant till mig hade ju suttit fint. :-)
Så jag gjorde ett expriment till ett nyttigare alternativ som blev GI!

Dinkel & Blåbärspannkaka:

*2,5 dl dinkelmjöl fullkorn.
*½ dl fiberberikade havregryn.
*1 nypa salt.
*6 dl lättmjölk.
*4 ägg.
*1½ dl blåbär.

Blanda dinkelmjöl, havregryn, salt i en bunka, vispa ner äggen och mjölken tills smeten är klumpfri och sedan vispa ner blåbären.
Grädda med riktigt smör som vilken pannkaka som helst! ;-)
Serverar med riktig grädde, sylt behövs inte då bären gör en redan så god smak.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar