10 januari 2015

Linas Apelsinglass

Jag är ingen glassälskare vill jag erkänna, men är det den riktigt riktigt god och gärna hemmagjord så längtar jag efter det!
Idag blev det en apelsinglass utan socker. Ja det är sant! 
Inget vitt socker alls! Bara honung som sötning och såklart fruktsockret i apelsinen.

Linas Apelsinglass
(3 port)

* 2,5 dl vispgrädde
* 2 äggulor
* Fruktkött från 2 apelsiner (urskrapet)
* 1 msk honung (är det hård så micra en pyttestumd)

Skär av liten bit av toppen på apelsinerna. Gröp ur dem och spar det fina köttet från två av dom 3 apelsinerna, finhacka gärna. Juicen kan du dricka upp ;-)
Vispa grädden hårt. Häll ner apelsinköttet ner i grädden.
Vispa äggulorna med honungen i egen bunke.
Vänd sedan ner ägg/hunungsblandningen i grädden försiktigt. Blanda försiktigt.
Häll sedan ner smeten i tex en kakform/bunke och sätt in i frysen.
Om man inte har någon glassmaskin så är det viktigt att blanda om var 30:e minut så det inte fryser ojämnt. Ungefär 3 gånger. 
Häll ner glassen i apelsinerna och sätt på toppen som en "hatt" och in i frysen igen i ca 1-2 timmar eller tills den ska ätas.

Lycka till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar