Alltså önskar ni något kladdigt, chokladigt och alldeles underbart till kaffet?
Då måste ni testa min specialare...extra allt..
Dock blir den godast dagen efter då den "satt" sig ordentligt.
Lina´s Kladdiga Specialare
* 4 ägg
* 6 dl strösocker
* 10 strukna msk kakao av hög kvalitet
* 3 dl vetemjöl
* 1 krm salt
* 2 tsk vaniljsocker
* 225 gr smör
Sätt ugnen på 175 grader i varmluft.
Smält smöret i kastrull på spisen.
Vispa ägg och strösocker, vaniljsocker poröst och vitt.
Tillsätt salt, kakao och mjöl.
Häll sedan i det smälta smöret och vispa ihop allt till en fin smet.
Smöra en springform och häll i smeten.
Grädda i ca 23 minuter i 175 grader.
Ta ut ur ugnen och låt svalna som hastigt och sätt aluminiefolié på formen och i i kylen över natten.
Servera med vispgrädde och färska bär. :-)
Salt brukar jag inte ha i. Tack för tipset. Mums! :-)
SvaraRaderaKram M