27 oktober 2014

Pulled Biff

Igår lagade jag något så galet gott!!
Frysen är full med goá bitar av ekologiskt nöttkött, djur som betar ute året om och mår bra...
..då fattar ni kanske hur fint köttet är!?
Jag hade en finfin bit nötbog på 1 kg.
Jag gjorde ett andra försök av Pulled Beef.. fy fasen va gött det blev!

Pulled Beef

* 1 kg eko nötbog
* Lantbuljong från Reneé Voltaire
* Grovmalen svartpeppar
* En massa pressad vitlök...MASSOR!
* En skvätt rapsolja
* En skvätt Tamari soja från Reneé Voltaire

Lägg köttet i en gjärngryta eller lergryta som jag använder. 
Gnid in alla kryddor på båda sidorna. 
Lägg på lock och sätt ugnen på 150 grader.
Placera långt ner och låt vara i ca 5 timmar..
Sen ska köttet vara så mört att när du tar två gafflar och river i köttet så bara faller det isär. 
Blanda allt i grytan och servera i pitabröd eller med ris, mathavre, 
grönsaker och en klick cremé fraîche.


1 kommentar: