14 november 2013

Kebab på mitt vis!!!

Älskar kebab!
Men...man måste ju kunna göra det själv?
Jag använde mig av ytterlår av nöt. Nu köper jag endast kött som är kravmärk och djuren är frigående ute året om. Kvaliten skiljer sig väldigt från kött till kött. Köttet jag använder behöver jag inte skära bort något, varken hinnor eller senor, för det är så fin kvalitet.
Så tiden på kokning kan nog variera beroende på kött....
 
Kebab På Linas Vis
 
* ca 800 gr ytterlår från nöt
* spiskummin
* grovmalen svartpeppar
* havssalt
* smör
* vatten
* kalvfond
 
Putsa ev köttet.
Bryn (hela biten) köttet på alla ställen i smör i gryta.
Krydda ordentligt med spiskummin, grovmalen svartpeppar och havssalt.
Täck hela köttbiten med vatten och häll i några matskedar kalvfond.
Låt puttra under lock i ca 1-2 timmar beroende på kött.
Köttet ska ha en ungefärlig tempratur på 75-78 grader.
Lägg sedan köttet i aluminiumfolié och låt vila.
Skär så tunna skivor du kan och bryn på hög värme i smör. Ev krydda mer med spiskummin.
 
Lycka till!!!!

 
 
 

3 kommentarer:

  1. Hmmmm det borde man ju kunna göra på ytterlår på älg?

    SvaraRadera
  2. Jag hade nog inte kommit på tanken, men som du säger: Det är klart man kan göra själv.

    Lät gott! :-)

    SvaraRadera
  3. Testade detta recept ikväll, det var uppskattat av såväl stora som små!

    SvaraRadera