29 augusti 2013

Pumpa & Nässelbullar

När semestern är slut är det slut på festarfrukostar med ljust fluffigt bröd.
Dock äter inte jag bröd hemma mer än knäckebröd.
Men min älskade sambo är ett fan av bröd.
Därför är det på tiden att äta min bröd igen.
Denna gången blev det pumpa & nässelbullar.
Torka nässlor någon vecka innan så dom verklugen är torra.
 
Pumpa & Nässelbullar
 
* 1 pkt färsk jäst
* En liten nypa himalayasalt
* 3 dl fingervarmt vatten (37 grader)
* 1 msk agavesirap
* ½ dl rapsolja
* 1 dl pumpakärnor
* Torkade nässlor
* ½ dl linfrön
* Rågsikt
* Ägg till pensling
 
Smula jästen i bunke, tillsätt salt och det fingervarma vattnet. Rör om tills jästen smält.
Häll sedan ner rapsoljan, agavesirapen, linfrön och pumpakärnorna.
Rör om.
Smula ner rikligt med nässlor.
Sedan är det bara att hälla ner rågsikten, lite i taget. Degen ska INTE hårdarbetas och INTE vara torr, dvs låt degen vara kladdig!!!!!
Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
~
Sätt ugnen på 200 grader. Knåda hastigt degen och dela "kluttar" i önskad storlek.
Låt jäsa ytterligare 15 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och grädda långt ner i ugnen i ca 10-15 minuter.
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar