Kanlebullar med äpple. Yummie!
Mina Äpple & Kanelbullar
Ingredienser:
1 msk svarta kardemummakärnor
1 st ägg
3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1.2 l vetemjöl special
50 g smör, rumsvarmt
0.5 tsk salt
1.5 dl strösocker
Fyllning:
100 g mjukt smör
1 dl vaniljsocker
2-3 skalade och rivna äpplen
Malen kanel
Ägg till pensling
Mandelflarn
*Mal kardemummakärnor fint i en mortel och värm med mjölken tills den är ljummen, 37 grader.
*Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölk. Rör om tills den löst sig och tillsätt därefter strösocker, salt, mjukt tärnat smör och ägg.
*Tillsätt vetemjöl, lite i taget och arbeta samman till en smidig deg. Jäs degen under bakduk i bunke till dubbel storlek, i cirka 40 minuter.
*Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord.
*Dela degen och kavla ut en halva i taget till en stor rektangulär platta, cirka 0,5 centimeter tjock.
*Bre på smöret, vaniljsocker, kanel och det rivna äpplena.
*Vik ena långsidan mot den andra till ett dubbelvikt ark.
*Rulla ihop och skär i önskad storlek.
*Lägg bullarna i bullformar eller direkt på bakplåtspapper på plåten.
* Låt dem jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 40 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200 grader varmluft.
*Pensla bularna med uppvispat ägg och strö på lite mandelflarn innan dom ska in i ugnen.
* Grädda bullarna gyllene i cirka 8-10 minuter.
Gudars så gott det lät! Det får bli mitt nästa bakprojekt! Ingen tvekan där! Vad bra att jag lyckas ha en bit jäst i kylskåpet :)
SvaraRaderaVilken snygg form du får på dem!
SvaraRaderaMåste baka bullar nu och det är ditt fel....:) älskar dina recept!
SvaraRaderaMåste visst baka bullar nu och det är ditt del...:) älskar dina recept!
SvaraRadera