Jag äter inte chips, såna man köper i påse som är friterade och tillsatser till tusen.
Testade att göra egna i lördags.
Gott som tusan blev det också!
Sötpotatis Chips Med Chili
* Skalade sötpoatisar
* Rapsolja
* Himalayasalt eller flingsalt
* Chiliflarn i kvarn
Sätt ugnen på ca 150 grader varmluft.
Skiva potatisen lättast i matberedare eller i rivgjärn. Har du inte det så får du skiva med kniv för hand, svårt men det går.
Lägg skivorna i liten plastpåse. Häll i en skvätt rapsolja och kryddor, blanda/skaka om.
Sprid sedan ut på plåt med bakplåtspapper.
Rosta långt ner i ugnen i ca 5 minuter. Ta sedan ut och vänd på chipsen. Rosta igen i ca 5 minuter.
Stäng av ugnen och låt chipsen vara på eftervärmen en stund.
Lycka till!!
Åh vad goda de ser ut!
SvaraRaderaÅh det ska jag testa .... Egna chips e ju super gött på vanliga potatisar :-) ha en härlig måndag!
SvaraRaderaVilket toppentips, önskade fler gjorde så här istället för att välja påsen. Kramar
SvaraRaderaHemlagade chips är ju såååå gott... och sötpotatis. MUMS!
SvaraRaderaDet är var ju supertufft! Uppfinningsrik du är :)
SvaraRaderaVilken härlig söndag du ser ut att ha haft också.
Wow, imponeras av dina bravader i köket. Själv är jag på nivån "snabbmakaroner och köttbullar". Suck alltså, när ska jag lära mig tycka om att laga mat??
SvaraRadera