Satte deg och förberedde müsslitillverkning innan löprunda med hund och skjuta en vagn på ca 30 kg i ca 3 km. Det fick räcka..räcka för idag.
Jag inhandlade bovetemjöl häromdagen. Det fick bli ett expriment, bovete är glutenfritt. Men jag tillsatte havregryn i degen så för endel funkar tydligen inte havregryn om dom är glutenintoleranta..
Dom blev iallafall goda, svårt att få dom att jäsa.
Bovetebullar
( ca 6-8 st )
* 25 g färsk jäst
* 2 dl havregryn som du låtit svälla i lite vatten
* Ca 4½ dl bovetemjöl
* ½ dl krossat linfrö
* 1 ½ dl fingervarmt vatten ( 37 grader )
* ½ dl pumpakärnor
* ½ dl psylliumfrön
* 1 msk agavesirap
* 1 msk agavesirap
* 1 ägg till pensling
Smula jästen i bunke, tillsätt det fingervarma vattnet. Rör om tills jästen smält..
Häll i agavesirapen och de svällda havregrynen. Rör om.
Nu ska linfrö, pumpakärnor och psylliumfrön i, rör om.
Tillsätt lite bovetemjöl i taget. Degen är "hårdare" och "stabbigare" än vanlig deg.
Låt vila under bakduk i ca 30 minuter.
Sät ugnen på ca 175 grader.
Gör små bullar och pensla med uppvispat ägg.
Grädda långt ner i ca 15-20 min. Håll koll, jag minns inte exakt tiden, men det tog en stund!!!!!!
~Smaskigt med färskost, kalkon och skivad avokado..mmmm..~
~Vagn, barn och hund som sällis idag~ |
Oh, vad gott det såg ut med kalkon, avokado & färskost i dina nybakade buller. Mums! Måste prova=)
SvaraRaderaVilket tempo, hi. Massor när du är själv med allt....snälla svärföräldrar!
Kram kram
Åh så gott det ser ut! Avokado tillsammans med kalkon, mumma!
SvaraRadera