Denna mjuka pepparkaka bjöd jag på till kaffet på julafton.
Den blev så god!!
Jag tycker man ska ha ett tjockt täcke med frosting, det blir lite mer som en festlig kaka som helt plötsligt bli en snygg tårta! :-)
Dekorera med lingon och silverkulor, jag pudrade över kokosflingor som snö...
Använd gärna en gammaldags sockerkaksform, dom är bäst och det bli så fint.
Lycka till!!!
Mjuk Pepparkaka:
* 3 ägg* 2,5 dl ljust muscovadosocker* 1 tsk vaniljsocker* 50 g smör* 2 msk pepparkakskrydda* 1,5 dl vaniljkesella* 3 dl vetemjöl* 2 tsk bakpulver* 1 nypasalt
* smör och mandelspån till formen
* smör och mandelspån till formen
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Vispa ägg, muscovadosockeret och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret med pepparkakskryddan och blanda det och vaniljkesellan med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Smörj en sockerkaksform, bröa med krossat mandelspån och fyll med smeten.
Grädda kakan naturell i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
Cream Cheese Frosting:
* 120 g mjukt smör
* 4 dl florsocker
* 2 tsk vaniljsocker
* en knivupp vaniljpulver
* 200 g philadelphia (creame cheese)
* 4 dl florsocker
* 2 tsk vaniljsocker
* en knivupp vaniljpulver
* 200 g philadelphia (creame cheese)
Vispa ihop alla ingredienser.
Bre på frostingen på kakan och pudra på kokosflingor, strö på lingon och lite silverkulor.
Åh den ser ju så himla god ut! :)
SvaraRaderaMumms va gött de lät (och såg ut) :D
SvaraRaderaDet där lät hur gott som helst!! :-)
SvaraRaderaEn julkram till dig! Åh detta måste jag prova! Härligt med PB ... Du e grym!!!
SvaraRadera