Igår exprimenterade jag ihop lite glass....glass på bra råvaror och med naturlig sötma. Inget socker utan agavesirap fick göra det söta jobbet. :-)
~Linas Vanilj & Cacao Glass~
* 5 ekologiska äggulor
* 4 dl vispgrädde
* 2 msk raw agavesirap tex Renée Voltaire
* 1½ msk raw cacao nibs Renée Voltaire
* ½ krm vaniljpulver tex från Bourbon (vaniljpulver utan tillsatser)
Vispa grädden hård, dock innan det blir smör. ;-)
"Stampa" cacao nibs i mortel så inte bitarna är för stora.
Dela äggen och lägg gulorna i en bunke, tillsätt agave sirapen, vaniljpulvret och cacao nibse i bunken med äggulorna och vispa ihop det.
Blanda sedan äggsmeten ner i grädden och vispa ihop. Häll upp i glasspinnehållare och häll resten i glassbyta och in i frysen. Låt stå minst 3 timmar innan servering med rör om ca 1 ggr/timme under 3 timmar så den fryser jämt.
Jag serverade med upptinade hallon.
Lycka till!!!
Åh dina tips låter så himla goda alltid! :)
SvaraRaderaTack! Tycker det är så skoj o exprimentera i köket. :-)
RaderaMums mums!!! Vattnas i min mun å :-)
SvaraRadera