24 september 2012

Kikärts~Rödbetspannkaka

Fick sådant sug efter en riktigt god veggorätt efter träningen igår kväll...hungrig som en varg var jag. Stannade till och köpte purjolök, palsternackor vid en gåd på landet...älskar verkligen att bo när närodlad mat!
 
Så det fick bli ett expriment...skulle bli biffar, men det blev typ pannkaka..alltså inget misslyckat utan kikärts/rödbetspannkaka. ;-)
 
Recepten är på en höft....jag som sagt exprimenterade friskt..hahaha...så ta det liiiite med en nypa salt.. ;-)
 
Kikärts~Rödbetspannkaka
 
* 1 skalad och riven färsk rödbeta
* ½ liten purjolök, hackad
* 1½ dl keso
* 1 burk kikärtor
* 3 ägg
* 4 äggvitor
* ca 1 tsk lantbuljong Renée Voltaire
* 1 pressad vitlöksklyfta
* grovmalen svartpeppar
 
Mixa allt detta till en fin smet. Grädda till småplättar i smör..
Till detta serverade jag palsternackspuré.
 
Palsternackspuré
 
Koka skalade och delade palsternackor tills dom är riktigt riktigt mjuka. Stampa till puré med en skvätt mjölk, lite smör, salt och peppar.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar