1 augusti 2012

~Mozzarella/Oreganobröd~

Detta brödet älskar jag....äter det VÄLDIGT sällan men när det ska unnas och lyxas eller ha gäster så åker jag gärna på denna bakning!
Detta brödet är även gott dagen efter om ni förlutit det i plastpåse förståss..

Mitt älskade Mozzarella~Oreganobröd:

* 1 pkt jäst (50 g)
* ½ dl rapsolja
* 1 nypa flingsalt
* 3 dl fingervarmt vatten (37 grader)
* ½ dl torkad oregano
* 1 mozzarellaost
* 1 uppvispat ägg till pensling
* Rågsikt

Smula jästen i en bunke. Tillsätt det fingervarma vattnet och rör om så jästen smälter...blanda i salt, rapsolja och oregano.
Blanda i rågskit efter hand, jag har inga mått men det ska bli en halvkletig/len deg..
Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.

Sätt på ugnen på ca 225 grader.
Tag degen platta ut den lite som hastigast. Lägg skivor utav mozzarella i en rad. Rulla ihop och vira "ormen" och lägg på bakplåtsklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg och in i ugnen i ca 12-15 minuter.

Lycka till! ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar