26 augusti 2012

~Kräftskiva & Daim/Hallonmousse~

Lördagen gick festlighetens tecken. Kräftskiva med vänner och bekanta i en mysig gammal stallbyggnad.
Grymt goda tunnbrödsrullsnittar med lax, räkor bla.
Grillad kyckling och kronhjort till huvudrätt med fräsch sallad och såser.
Jag fixade efterrätten som även den blev poppis, recept längre ner!
 
 
 
 
Daim/Hallonmousse, 5 portioner:
 
* 4 dl vispgrädde
* 4 äggulor
* 200 gr Marabou Daim
* 1 enkel Daim
* Hallon
 
Smällt Marabou Daim i vatten bad. Hacka den enkla Daimen i bitar och lägg i även den.
Medans chokladen smälter, vispa grädden lagon hårt.
När chokladen smält rör ner en gula i taget i chokladen. Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden.
Häll upp i glas.
Varva med önskad mängd hallon.
Låt stå i kyl i minst 3 timmar.
 
Lycka till!
 
 
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

  1. Åh den där hallonmoussen låter väldigt god! Måste nog prova!! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det får du göra, dn fick toppbetyg av vänner! :-)

      Radera