18 mars 2012

Rulltårta med mandel & nutella..

Söndagens fika bakade jag igår lördag.
Det blev den smarriga rulltårtan med mandel & nutella.
Rulltårta går snabbt och slänga ihop och man kan smaksätta den i alla möjliga varianter.

Rulltårta med mandel & nutella:

* 3 ekologiska ägg
* 2 dl strösocker
* 2 dl vetemjöl
* 2 tsk bakpulver
* ½ dl mjölk
* 1 tsk vaniljsocker
* 1 burk Nutella
* 1 påse mandelspån

Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg, vaniljsocker och socker vit och poröst. Blanda i bakpulver och mjöl och vispa så inga klumpar är kvar. Häll i mjölken. Vispa ihop till fin och jämn smet.
Lägg ett bakplåtspapper på plåten. häll på smeten och fördela smeten jämt över hela plåten. Häll på mandelspånen.
Grädda i ugnen i ca 5-6 minuter tills den fått gyllenbrun och fin färg. Gräddningen går FORT så håll koll!!!!
Tag sedan ut den och låt svalna något. Ta ett till bakplåtspapper som du lägger på bakbordet. Vänd kakan upp och ner på detta papper så mandelspånsidan ligger neråt.
Ta en fuktig trasa och stryk på papperet så lossnar kakan lättare från papperet.
Smeta sedan nutella över hela kakan i önskad mängd. rulla sedan ihop de till en rulltårta. Lägg den i plastfolié så den "tajtar" ihop sig bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar