4 januari 2012

*Vit dröm...vit kladdkaka*

Vit kladdkaka är så drömmande gott! Seg och fyllig i smaken! Den är toppen att ha som botten i moussetårtan istället för den vanliga kladdkakan. Våga testa det!
Vit kladdkaka:
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
100 g smält smör
100 g smält vit choklad
kokos eller ströbröd

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ihop ägg och strösocker. Vispa ner vaniljsocker och vetemjöl. Smält smöret och smält den vita chokladen. Häll ner smöret och chokladen och rör ihop smeten med en slickepott så den blir jämn och fin!
Häll smeten i en smörad och bröad bakform, springform (jag användr mig av kokosflingor, tycker det är godare). Grädda den i ca 30 min i 150 grader.
När kakan är klar ställ den i kylen över natten innan den smakas...då blir den segare och gooooodare!!
Lycka till!!!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar