Brödet var slut här hemma så jag svängde ihop lite grovbullar med mycket fibrer. :-) Receptet hittade jag på medans degen skulle bli till och jag hoppas måtten stämmer någolunda så ta det som ca. Låt oss kalla detta brödet "Svängbullar". :-)
Ca 20 bullar:
*75 g jäst.
*9 dl fingervarmt vatten.
*2 msk flytande honung.
*1 krm salt.
*2 dl vetekli.
*6 dl dinkelmjöl.
*6 dl vetemjöl.
*1½ dl linfrö.
*½ dl rapsolja.
Smula jästen i bunke och häll i salt och det fingervarma (37 grader) vattnet och rör så jästen smälter.
Häll sedan i rapsoljan, linfröt och honung och rör om.
Börja sedan med vetekli, dinkel och sist vetemjölet.
Blanda degen och den skall inte bli "torr och fin" utan den ska fort vara lite kletig. Kletig deg= saftigare bullar.
Låt degen jäsa under handduk i ca 1 timme.
Vispa ägg blandat med lite mjölk och pensla på bullarna innan gräddning och grädda på ca 225 grader i ca 6-10 min beroende på ugn.
Lycka till/Lina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar