29 april 2014

Beslut taget!!!

Så här här ligger det till.
Jag har grunnat, funderat och gråtit hela söndagen....
Men mitt beslut är ett TAGET beslut.
Jag kommer inte springa Stockholm Marathon detta året...kanske aldrig rent av sagt!!!
Med min kondition och styrka vet jag att jag hade klarat en mara..men det hade kanske inte blivit någon njutrunda.
Pga av skadan i knäet (hästsparken..grrrr..) gjorde att jag var tvungen att vila från löpning i en månad..körde styrka, men inga distanspass alltså..skit!
Kommer igång...åh fan det känns bra..men AJ i ryggen/höften..japp en bäckenrotation som kändes hemsk..kan ha hänt i samband med sparken vilken jag kanske tror...blir tillrätad 2 gånger. Får springa, men då lyssna på kroppen.
Får höra att jag är galet plattfot, fixa ortopediska inlägg förra veckan.
Allt känns mycket bättre. Jag känner att kroppen måste vänja sig med att vara rak, rak...var det ja!
Sjukgymnasten idag..berättade att jag beslutat att hoppa Stockholm...han tyckte det var sunt förnuft och bra...kommer köra mer traillöpning istället...skönt att få höra från en sjukgymnast som är långdistansare själv tycker att jag tog ett vettigt beslut. Nu känns allt mycket bättre...men visst fan känns det när startbeviset damp ner i postlådan idag!
Jag vet och jag känner...jag är INGEN långdistansare på asfalt. Så är det. När jag är ute i naturen bara njuter jag till fullo och ingen kan hejda mina kilometer.
Bara så ni vet kommer jag krossa min tid på Lidingö i höst....haha!
 
~Efter blodgivningen idag var blodsockret lågt så jag unnade mig världens godaste
 köpekaka på dadlar till kaffet i solen~
 
~Ingen motion för mig idag....min käreste fick svettas istället~
 

28 april 2014

Detoxkväll..

Nu ikväll infann jag mig på hälsokost nere i byn för lite kundskoj.
Marie från Holistic höll föreläsning om detox. Super intressant och peppande. Jag berättade att jag dricker mycket egen pressad juice. Vilket var jättebra. Hon såg på min hy i ansiktet att jag renar bra. Dock snabbkoll men ändå!
Goodiebag och lite shopping, yes va nice. Avslutade med lite gym. Mage och rygg. 30 min hardwork innan hemfärd!
~
Jag lovade öppna mitt hjärta idag..nej, jag tar det inte idag, för nu är jag glad!!!
 
 

27 april 2014

24 april 2014

Att få stryka sin stora önskan...

Hade ingen motivation att skriva igår, stressad.com var förnamnet.
Just nu är det lite deppigt, vet att jag får gamla vänner att le just nu, åt min förlust..men le ni bara, skratta gärna, för ni är fanemej bara bittra..
Hursom haver så var jag hos sjukgymnasten idag. Formade inlägg till löparskorna och jobbskorna. Han värmde inläggen och jag tryckte med mina fötter och han formade runt. Jädrar i min låda vad jag är plattfot!
Nu ser man verkligen hur mycket mina fötter ska rätas ut!
Galet!!!
Under löprundan på 22 km i söndags högg det till i ländryggen, ner i rumpan, via knät och sen till foten...igen!
Var helt hundra på att bäckenet roterat igen. Men icke, bäckenet sitter på plats sen sist då det verkligen knäckte till.
Han gjorde olika böjelser på min kropp...och något är knas i ryggen. Vi vet inte än dock...jag ska prova inläggen nu, ska alltid köra med dom och sen återbesök på tisdag. Blir det inte alls bra är det röntgen.
Jag hoppas bara att det är en sträckning eller dyl. Jag mockade stora hästhagen i lördags, blir endel skit efter 3 hästar... kan ha gjort något så..kanske är jag extra känslig nu när bäckenet är på plats och kroppen ska stabilisera sig..min sjukgymnsta nämnde också att jag kan få känningar i höft nu när jag använder inlägg, kroppen får en helt ny ställning.
Ingen löpning förrens det känns bra....
~
Mina tankar för Stockholm Marathon är inte roliga...jag börjar inse att det går åt helvete rent ut sagt. Jag måste hålla igång mer. Så bra löpform som jag var i innan nyår är bara en förflutet känns det som. Skadad i januari, en månad utan löpning dvs hela februari, körde dock styrketräning...men det räcker inte. Första långpasset i mars..det känns som att ta vatten över huvudet..tyvärr....jag har ev en köpare från byn som vill köpa min biljett till Stockholm...
Jag funderar vidare och tror att Salomon Trail Tour som endast är 21 km i terräng passar min kropp betydligt bättre nu i detta skit skede...
Men what to do!?
Just nu voltaren och hoppas på högre makter, för jag vill inte att ryggen ska vara skadad..
 
~Ortopediska inlägg från Balkefors~

 
 
 

22 april 2014

Sällskap i spåret...

Grymme gött att få snacka av sig i löpspåret idag. Bästa peppande Emmah och jag drog ut i skogen.
5 km terränglöp, rötter, barr och solnedgång. Underbart. Ingen musik, bara två tjejer som snackar gjärnet och fåglarnas kvittrande som avbryter.
TACK vännen för ikväll.
~PUSS~
 
 
 

21 april 2014

Taktik~snack

I helgen bokades en fikadejt med Emmah. Ett viktigt möte..hehe...lite taktisksnack och planering..
Latte med trippel espresso och fransk chokladtårta. Nu är det jävlar i nog med sött. Hela långa påskveckan har det frossats och jag har säkert 100 liter onödig vätska i kroppen. Magen känns som en stor muffin och fingrarna som prinskorvar..ha...nog är et ett gift det där sockret. Men det är bara påsk en gång/år..sååå att...
 
 

20 april 2014

Varma långa påsk!

Av någon skum anledning så känns dagarna långa trots ledighet. Grymt skönt och avstressande. Man hinner mycket. Solen visade sin bästa sida idag också.
En tur till stranden kl 9, rasta dotter och hund. Varma vindar och strålande sol.
Underbart rofyllt att börja dagen till havets sång.
 
#nofilter
 
Sen hade jag juh tänk ta en löprunda idag, en lång sådan. 140 minuter helt utan tanke på farten eller längden. Bara köra långt och långsamt, vänja kroppen med det. Bränna sakta. Blev 22 km visst... Visst fan kändes det i rumpa, ner till lår och knä. Stretchade när det kändes och det släppte. Fan med, men jag fick löpa och nu får jag bara hoppas att inläggen jag ska få nästa vecka är ett mirakel. För konditionen känns faktiskt helt galet bra, helt obegränsad, hade det inte vart något krångel, hade jag bara matat och matat mil...
Hoppas bara inte bäckenet har hoppat fel IGEN, tredje gången gillt kanske?
Tråkigt tråkigt!
Imorgon blir det fokus på mage och rygg, benen får vila.

~vätskeryggan fick åka på i värmen. 5,5 dl vatten blev det~ 
 
 

17 april 2014

Oviktig tid.

Hektisk tid på jobbet. PÅSK!
Alla ska ha mat och inte lite mat heller. Tröttmössa deluxe hemkommen och bara vil ut. 8 km trail löpning. Kändes mycket bättre i höft och i benen. Jag började att stretcha innan jag började trava iväg. Så som min sjukgymnast sagt.
Sen skiten med bäckenet börjat har jag slutat jaga tid. Jag har klocka och kollar med skiter i min kilometertid. Jag vet att just nu är det inte DET som är väsentligt just nu. Nu ska jag kunna springa utan att bli förstörd pga av en dum tidstanke.
Det känns så bra. Och när jag väl kommer hem och loggar in på Garmin, där jag registrerar alla rundor så är tiderna BÄTTRE än innan..helt sjukt!
Men så är det.
Innan jag tar mig ut sätter jag antingen hur lång tid jag ska vara ute eller hur långt jag ska springa eller cykla.
Kanske lurar jag mig själv genom att släppa ner axlarna, fram med höften, kortare steg och ett jävla fokus på kroppen och inte klockan!!!
Coolt är det iallafall....
~
Psssttt...just nu sitter jag med 1 kg godis...fasen det är ju påsk. Klockan ringer halv 5 imorgon, kör in och jobbar undan lite...sen middag hos svärmoren. Ledig i TRE hela dagar sen i rad!
På tisdag blir det skärpning. Inte en massa
dåligt socker, nu är det tagga tagga tagga som gäller. 6 veckor till Sthlm Marathon. Då gäller det att ha fokus. Planerad träning, bra kost som vanligt..hihi.. och inget skit mån-fre.
Skoinlägg ska tillverkas även det på tisdag. Det är det händer!
 
Kram på er!!
 
 

16 april 2014

Cykelpass deluxe för benen...

75 min intensivt pass på cykel i frukansvärd motvind. Grymt skönt i låren som fick kämpa!!!!
Men va gör det när rapsfälten blommar, fåglarna kvittrar och luften är frisk!!!

15 april 2014

Kämpa, inte ge upp....

Just nu ser min träningskalender inte speciellt upphetsande ut. Jag får köra när jag kan. Idag blev jag knäckt igen, ett riktigt BRAK i bäckenet. Nu 4 timmar senare molnar det det i hela höger ben. Vila var det idag som gäller. Nästa vecka får jag inlägg...äntligen!
Ska bli skönt och testa då jag är så plattfot och kna medföra sina risker.
Körde cx~worx på gymmet igår, pressa magen lite.
Tänkte fokusera på cykling 1~2 ggr/vecka nu, just för att hålla igång och rädda höften lite som alternativ träning.
~
I helgen gick det ultralopp i Täby TEC~Täby Extreme Challenge
 ( 50 miles eller 100 miles dvs 80 km eller 160 km)...
Fatta helt galet!
En kille från bygden var med, shit!!! Helt galet!! Han tog sig i mål och jag är så sjukt impad. Hur orkar man lixåm 16 mils löpning????
GALET med också jävligt nervkittlande!!
Marathon Mia som jag följer sprang, läs hennes story här!
GRATTIS till alla glningar som genomförde loppen, ni är så grymt bra!
 
 
 
 

13 april 2014

Sugar Honey!

FAN va jag har krängt i helgen, godis, massa mat, glass och fika. Har kännt mig lite down. Då blir det lätt att jag äter lite extra...typ...Nu är kroppen så där häääärligt vattning.....jävla skit! Jag tror det har med kroppen att göra. Är rätt less på krämpor nu...trodde detta skulle vara mitt år!
Nääähäää jag kämpar med mina motgångar ja..
Undra varför man testas så in i helvete...det kan man undra...
Men jag kom ut på följade pass i helgen:
 
* Stålhästen fick rastas. 40 km låter inte långt, men på skånska slätten, rejäl motvind i varenda meter är rätt tungt. Jag valde smala backiga asfaltsvägar genom byar och grusväg. Växlade upp med vilje för att få låren ett bra pass. Jag kom upp i maxpuls vid 2 tillfällen 94%.
 
 
 
* 10 km löpning på skogstiga, dock lugnt och fint. Stanna med hunden och inte hetsa höften.
Skönt!
 
 
Imorgon vankas måndag och påskvecka!

10 april 2014

Favoriter i repris!

Blåbär~Choklad Bollar
* 10 färska urkärnade dadlar
* 1 dl fiberhavregryn
* 2 dl kokosflingor
* 1½ msk kakao (gärna raw)
* ½ dl frysta blåbär
(kokosflingor till rullning)
Mixa dom urkärnade dadlarna, kokosflingorna och havregrynen till en jämn massa.
Häll sedan ner kakaon och mixa väl.
Sist men inte minst, blåbären. Men kör bara en kort kort stund så bären inte blir helt mosade.
Forma till bollar och rulla i kokos. Frys gärna ner om dom inte ska ätas direkt.
Lakrits~Havssalt Bollar
* 10 färska urkärnade dadlar
* 3 dl fiberhavregryn
* 2 tsk lakritspulver (tex Kung Markatta)
* 2 nypor havs/flingsalt
(krossade linfrön till rullning)
Mixa dom urkärnade dadlarna och havregrynen till jämn massa.
Häll i lakritspulvret och mixa väl.
Strö i havs/flingsaltet och blanda snabbt ihop.
Forma till bollar och riulla i krossad linfrö. Frys gäna in om dom inte ska ätas direkt.

9 april 2014

Tänk på dig själv~VÅGA!

Hur fasen känner jag mig idag..
Märklig känsla efter behandlingen igår, som muskelvärk/växtvärk fast på andra ställen.
Jag har vart duktig idag och inte lyft något tungt på jobbet.
Tänka på mig själv...så det så!
Man har igen det, eller hur?
Låter vansinnigt präktig nu, men jag har faktiskt genom träningen börja känna efter och tänka på mig, det är min kropp...ingen jävel tackar mig för att jag inte bryr mig om mig...
visst är det så?
Jag tror att man genom motion och får bättre kondition, får bättre självförtroende, blir starkare psykiskt. Självförtroende är sjukt viktigt för att våga.
Att våga är att övervinna rädsla.
Har man övervunnit sin rädsla kan man räta på ryggen och klappa sig på axeln...BRA!!!
 
~35 min promenix och trx fick det bli idag då kroppen inte är riktigt i form~
 

8 april 2014

Pust!

Tack finingar för ert stöd!
Jag hade rätt delvis.
En bäckenrotation har gjort så nerver klämts vilket gett domningar/växtvärk känningar i vad och fot. Inte konstigt att jag har ont i rumpa/lår/sida~undersida knä. Vet ej när det hänt egentligen. Har jag halkat, trampat snett, vridit mig.....ingen aning...
sjukgymnasten böjde, mätte och knak och brak. Det smällde till i höften. Där satt den.
Nu blir det volaren i några dagar för inflammation. Just nu känns det märkligt i kroppen, det maler och maler, men inte så konstigt, nu får kroppen jobba på igen...på det viset den ska.
Han berättade även att jag är plattfot vilket resulterar till att mina knän skjuts in och det blir fel roation när jag rör mig. Nu ska jag skaffa inlägg formade efter mina fötter så jag kommer upp rätt med fotvalvet.
Alltså det är inte bara inte. Är så glad att jag gick dit. Känns så tryggt när han själv är långdistansare och behandlar idrottsmänniskor. Känns mycket pålitligt och tryggt.
Återbesök om en vecka.
 
Han rekommenderade även massage ibland, jag måste nog det. Känns viktigt.
Alltså är det inte alltid skorna tex som är orsaken..detta var längre upp, längre in...
 
 

7 april 2014

Ta beslut!

Nu var jag tvungen. Att lyssna på kroppen. Den utsätts för oändligt mycket jobb..inte bara gällande själva träningen utan på arbetet, stallet, vardagen helt enkelt.
Jag fick grotesk träningsvärk i smalbenen, benhinnorna efter bakträningen för drygt 2 veckor sen. Det gick över någorlunda och änså har det legat något att grott...typ som ischias.. från rumpa ner till fot. Dunkande smått baksida knä, malande i vad och växtvärk känningar i ben. Kan det vara en nerv i kläm..hmmm..
När jag tog 5 km skogslöpning i lunkade takt igår så kändes inget...skummit..
Men i eftermiddag ringde sjukgymnast som är inriktad på sportskador och har en tid imorgon eftermiddag! TUR!
Jag tog den givetvis. Det ska bli skönt och nervöst må jag säga. Nu ska dom som kan får titta på mig. Kanske är det bara något i kläm som jag hoppas.
Måste har vart super nervös inatt. Vaknade inatt helt genomsvettig, blöta lakan och kallsvettig...
 
*håll tummarna för mig imorgon*
 
 
 
 

6 april 2014

Hållbar livstil med Lofsan..

I fredags körde jag och Emmah 2 timmar enkel till Växjö för att lyssna på
Hennes föreläsning "hållbar livsstil för aktiva kvinnor".
Hon inspirerade STORT om temat. Det handlade om mål, varför har du mål och vad ska du göra för att nå ditt mål...
Hela föreläsningen hadlade änså om att trivas med oss själva, vilja och vara lycklig.
Så otroligt bra och det gick rakt in i hjärtat. Jag tog åt mig massor. Som att jag måste fokusera mer på det kring löpningen och intre spreta ut för mycket med träningen. Att fokusera runt just löpningen och arbeta runt det.
 
Om ni får tilfälle att lyssna på denna otroligt inspirerande kvinna. Gör det!
 
 

3 april 2014

Träning ger färdighet!

Skulle ju köra intervaller igår, men jag orkade helt enkelt inte. En timmes powerwalk i skogen på kvällen fick det bli. Du som jag var så smällde jag i mig en Skyr, det var ju så läääängsen...men hallå!!! Vad ont i magen jag haft inatt...slarvade med laktosfritt och smärta delux med magproblem...dumt av mig...
Nu efter ett 12 timmar känns det okey igen...
Måste tänka innan handling.
~
Är så evigt tacksam att jag äntligen tog mitt förnuft till fånga och gick löpkursen. Jag kan erkänna att jag har malningar i benen...träningsvärk på helt andra ställen och sved på skenbenet efter backar...Att byta löpsteg var inte "så bara" det...nene.. och nya dojjor på det.
Ikväll innan solen gick ner valde jag en kort runda som går i terräng. Snabbdistans i terräng med teknikfokus. Fasen vad lätt det gick, så fort det gick!!!! Medeltempo på 5:30 min/km. Jag brukar ligga på runt 6:00 min/km i kuperad terräng annars..
Nu var det stenhårt fokus på fram med höften, högre knän, kortare steg och mer på framfoten.
Så lätt det hade gått om man slapp tänka..haha...
 
~
Imorgon kör jag ocm min vän Emmah till Växjö och lyssnar på Lofsan.
Vilka ska mer dit??
 

1 april 2014

Oooooooopppppppsssssssss................................................

Som jag visste. Jag bröt mitt schema idag...intervallträningen blev styrketräning på utegymmet. Jag kunde inte låta bli och dessutom kom sambon hem senare så jag hade liten med mig.Får ta intervallerna imorgon trots min vilodag...bara några..en kort runda får det bli. Jag är värdelös att hålla exakt schema, men jag kan lova att jag håller mina pass i veckan..
 
~kari traa rakt igenom..~
 
Syndade glass till kaffet i solen idag. Dock fick jag inte ha min Greek Yoghurt från Ben & Jerrys ifred. Nix, jag fick väl 1/3 dels glass, sen tok liten resten, det gör inget, jag var nöjd, hade ju ändå torkade mangoskivor....
Glassen var krämig och god. någon form av honung/karamellsås i. Ärligt talat så var den lite smak i den. Men det gör inget, den var lagom till kaffet/fika.